Tree B. I will give in the calculations on the the squared paper
Dear Mr. Troy,I tried this out and here is my answer.Tree B produced the most fruit in the third year by 28kg than Tree A.My explanation is as follows.Tree A:First Year = 225kgSecond Year = 225kg - ⅓ of 225kg = 150kgThird Year = 150kg - ⅓ of 150kg = 100kgTree B:First Year = 200kgSecond Year = 200kg - 20% of 200kg = 200kg - ⅕ of 200kg = 160kgThird Year = 160kg - 20% of 160kg = 160kg - ⅕ of 160kg = 128kg
Well done Ishaan!
Is this due Monday?
Tree A:Year 1: 225kg fruitYear 2: 1/3 of 225 = 75. 225 - 75 = 150kg fruitYear 3: 1/3 of 150 = 50. 150 - 50 = 100kg fruitOverall, Tree A produced 100kg of fruit in its third year.Tree B:Year 1: 200kg fruitYear 2: 20% of 200 = 40. 200 - 40 = 160kg fruitYear 3: 20% of 160 = 128kg fruitIn conclusion, Tree B produced more fruit than Tree A in its third year by 28kg (we know this because 128kg - 100kg = 28kg).
Tree A: First year: 225kgSecond year:150kg 1/3 of 225 = 75 225kg - 75kg = 150kg Third year:100kg 1/3 of 150 = 50 150kg - 50kg = 100kg Tree B:First year:200kg Second year:160kg 20% of 200 = 40 200kg - 40kg = 160kg Third year:128kg 20% of 160 = 32 160kg - 32kg = 128kg Tree B produced 28kg more than Tree A in the third year.